444 63 78
Kullanıcı Kullanıcı girişi veya kullanıcı kayıdı Üye ol
Email :
Parolanız :
TURTurk_FlagENenglish_flag
Duyurular
Seslendirme Ürünleri 07.06.2020

Fiyat Listelerimiz Güncellenmektedir..

Otomasyon Ürünleri 29.05.2018

Otomasyon Çözümlerimiz ve Otomasyon ürünlerimizi görmek için otomasyon sistemleri linkimize tıklayınız. 444 6 378

Anons Ürünleri 07.06.2020

Fiyat Listelerimiz Güncellenmektedir.

Sipariş Formu 29.05.2018

Sitemiz üzerinden sipariş formu gönderebilirsiniz. 444 6 378

İçme Suyu Otomasyon Sistemleri içme suyu otomasyonu

Neden Otomasyon Sistemi ?


         İçme suyu tesisi kapsamında derin kuyular ile terfi merkezlerindeki motopomplara kablosuz otomasyon sistemi ile kumanda etmek ve depolarla birlikte tüm içme suyu sisteminin tek bir merkezden kumanda edilmesini ve izlenmesini sağlamaktır.


         Belediyelerin Su İşleri Müdürlüğünde, geniş bir alana yayılan terfi merkezleri pompalarını vr depoları çalıştırmak amacıyla birçok personel ve araç görevlendirilmektedir. Otomasyon sistemi yapıldığı takdirde tahliyelerden akan su ve enerji kayıpları hesaplanmadan bile sadece eleman ve araç giderleri göz önüne alınarak yapılan ekonomiklik hesabında bile otomasyon sisteminin çok kısa bir sürede kendisini amorti ettiği görülmüştür.


        Otomasyon sisteminin sağlayacağı tasarruflar insan gücü, araç,zaman, su ve elektrik olarak sıralanabilir.


Sistem nasıl çalışır ?


        Otomasyon sistemi, depo ile motorlar arasında kablosuz olarak bilgi aktarımını düzenlemekte olup depodaki su seviyesine göre motorların çalışmasını ve durmasını sağlamaktadır. Geniş alanlara yayılmış denetimi gerektiren sistemlerin tek merkezden bilgisayar kontrollü yönlendirme ve izlenmesini sağlamak amacıyla oluşturulan kontrol sistemidir. Sistem, şebekenin su ihtayacını belirleyip,bu miktarlara ulaşıncaya kadarmotopompları faal halde tutar ihtiyaç sona erdiğinde ise otomatik kapanmayı sağlar.


        Otomasyon Sistemi;  Derin kuyular, terfi merkezleri, depolar, Ana merkez ve izleme birimlerinden oluşur.


        Terfi merkezlerindeki  tüm pompalardan(Asıl ve Yedek) pompa çalışıyor, pompa duruyor, pompa arızası(Termik ve faz koruma), elektrik yok, haberleşme yok, güvenlik ikazı, pompa girişinde su yok ve sisteme elektrik kumandalı vana konulmuş ise vana açık, vana kapalı bilgileri,


        Derin Kuyulardaki  tüm pompalardan pompa çalışıyor, pompa duruyor, pompa arızası(Termik ve faz koruma), elektrik yok, haberleşme yok, güvenlik ikazı, kuyuda su yok ve sisteme elektrik kumandalı vana konulmuş ise vana açık, vana kapalı bilgileri,


        Depolardan elektrik yok,haberleşme yok,,güvenlik ikazı(Depolara yetkisiz kişilerin izinsiz girişi durumunda) ve ultrasonik su sensörlerinden elde edilen depo su seviyesi(%0 ile %100 arası) bilgileri


        merkezdeki scada bilgisayarının ekranından izlenebilir.


        Merkezdeki bilgisayardan tüm pompa ve denetim elemanlarına manuel veya otomatik olarak komutlar(çalıştırma/durdurma) gönderilebilir.


        Ana Merkez, derin kuyular, terfi merkezleri ve depolardan gelen bilgilerin ekranda grafiksel olarak görüntülenebilmesini sağlar. Gelen bilgiler doğrultusunda diğer birimlere otomatik veya manuel olarak komutlar gönderilmesini sağlar.


       İzleme Birimi, ana merkezle eş zamanlı çalışan ve bilgisayarlardan sadece izleme yapabilen gözlem sistemidir.

      Sulama Suyu Tesisi Otomasyonu


      Firmamız aynı zamanda sulama birliklerinin telsiz sulama suyu otomasyon sistemini kurmaktadır. Merkezdeki bilgisayar ekranından sulama suyu pompaları zaman sayaçları ayarlanarak çalıştırılabilir. Ayarlanan zaman sonunda pompalar otomatik olarak kapanır. Aynı zamanda pompalardan çalışıyor, kapalı ve arıza bilgileri merkezdeki bilgisayar ekranında görülebilir.


Sistem nasıl kurdurulabilir.


        Yukarıda anlatılan sistem özel bir scada yazılımı ile gerçekleştirilir. Sistemi kurdurmaya karar verdiğiniz anda sistem mühendislerimiz, vereceğiniz tesis bilgileri doğrultusunda size özel çözüm önerileri sunacaktır.